آیا COVID-19 و قرنطینه باعث از هم پاشیدن زندگی خانوادگی می شود؟

 

سبک زندگی روتین همگی ما در این روزها دستخوش تغییر شده است. و این موضوع می تواند باعث پیامدهایی شود که نسبت به آن ناآگاه باشیم. طبق آمار منتشر شده میزان طلاق در چین در دوران پس از قرنطینه COVID-19 افزایش چشمگیری پیدا کرد، می خواهیم این چالش و راههای رو در رو شدن با آن را بیشتر بررسی کنیم.

افزایش میزان طلاق در چین، به تدریج باعث واکنش سایر کشورها به این موضوع شد. از این جمله، با فاصله کوتاهی هفته نامه نیوزویک امریکا با انتشار خبر جدایی«جف بِیْزوس»، مدیر عامل شرکت آمازون از شریک26 ساله زندگی اش، این سوال را مطرح کرد که چگونه می توان اطمینان حاصل کرد که قرنطینه، منجر به طلاق نشود؟

این موضوع واقعیت دارد که شرایط قرنطینه و محدودیت معاشرت با دیگران می تواند منجر به بروز خشم، نگرانی، آشفتگی و اضطراب شود. زوجین ناگزیر به گذراندن مدت بیشتری با یکدیگر می شوند، و همین می تواند باعث آشکار شدنِ بیشترِ تعارضات بین افراد می شود. اما علیرغم وجود این احتمال، اصول ثابتی وجود دارند که می توانند حتی در این شرایط خاص مانع از آسیب به صمیمیت زوجین شوند.

اصل اول: «همه انسانها به تنهایی  و فضای خصوصی نیاز دارند.» برای همدیگر فضای خصوصی فراهم کنید. همه ما در طول روز به تنهایی نیاز داریم. و الزاما قرار نیست در این اوقات مشغول به انجام کار خاصی هم باشیم.

اصل دوم: «خودتان را فراموش نکنید!» اینکه همزمان در منزل هستید، به این معنا نیست که قرار است تمام زمان خود را با هم سپری کنید. زمانی را به کارهای شخصی خود اختصاص دهید و این حق را برای همسرتان نیز قائل شوید.

اصل سوم: «زمانی را  برای خانواده اختصاص دهید!»  با هم سریال ببینید. بازی کنید. ورزش کنید. پازل بسازید. و هر کار مشترکی که عبور از این روزها را ساده تر کند.

اصل چهارم: «کارهای خانه را تقسیم کنید!»  آقایان در کارهای منزل سهیم شوید. ولی حواستان باشد که آشپزخانه سالها حوزه استحفاظی خانم ها بوده! دلخوری پیش نیاید! می توانید با همفکری یک تقسیم کار منطقی در کارهای منزل انجام دهید. مثلا اتو کردن لباسها یا جارو کردن منزل با شما.

اصل پنجم: «روتین انعطاف پذیر» هرچند که داشتن یک برنامه روتین، به زندگی نظم می دهد. ولی الزامی نیست که مثل مراسم مذهبی همه کارها به صورت جمعی انجام شود، ممکن است یکی دیرتر از خواب بیدار شود، و یا درست سر ساعت 1 گرسنه نباشد! انعطاف پذیری بیشتری در برنامه هایتان داشته باشید.

اصل ششم: «فاجعه نسازید!»  در شرایط این روزها گاهی بحث هایی در خانه اتفاق می افتد. نگران نباشید زندگی هیچکس مثل پست های اینستاگرامش نیست! سعی کنید بحث ها را کش ندهید!

و آخرین و مهم ترین پیشنهاد، یک بار برای همیشه: «با هم صحبت کنید». «خودش باید بداند» و «خودش باید می فهمید» مال فالگیرهاست. زندگی مشترک جای حدس و تخمین نیست. در زمان مناسب که هیچ کدام خسته و گرفتار نیستید، درباره موضوعاتی که ذهنتان را مشغول کرده با هم حرف بزنید.

و در صورت نیاز، از یک  روانپزشک یا روانشناس باتجربه در مورد مسائل خانواده کمک بگیرید.

#طب_کال #طبکال #tebcall #کرونا #مشاوره_آنلاین_پزشکی #مشاوره_پزشکی #دکتر_آنلاین #مشاوره_خانواده #مشاوره_خانوادگی #زوج_درمانی #زوج_درمانگر #روانپزشکی #طلاق